L’exposició “Cara a cara amb les violències. Relats de resiliència a Centreamèrica“, creada per Ruido Photo i produïda per l’ICIP, continua recorrent el territori català i es pot veure aquesta tardor a Terrassa (plaça de les Teixidores, del 2 al 21 de novembre) i a Sant Quirze del Vallès (del 23 de novembre al 14 de desembre) al Parc de les Morisques.

A través de la fotografia i d’entrevistes, l’exposició fa un recorregut per les múltiples cares de les violències que afecten la vida quotidiana a tres països de Centreamèrica, coneguts com el Triangle Nord: El Salvador, Guatemala i Hondures.

Les xifres són alarmants: de mitjana cada 40 minuts una persona és assassinada. Extorsions, violacions, segrestos, assassinats i desaparicions, però també situacions de pobresa i exclusió social, formen part del dia a dia de bona part de la població, especialment la més vulnerable.

Però, en aquest context hostil de violència, l’exposició també dona veu a les persones que lluiten, dia a dia, per transformar la realitat a partir d’iniciatives educadores, de sensibilització, de cures i solidaritat. Persones valentes que tiren endavant projectes amb una sorprenent capacitat de resiliència, que demostren que la història no està escrita i que hi ha un potencial extraordinari per avançar cap a la pau.

L’exposició està dividia en quatre blocs temàtics: Dones, Infància, Joves i Migrants.

La mostra inclou un codi QR a través del qual les persones interessades podran accedir a una traducció dels textos al castellà i a l’anglès. També està dotada d’un sistema d’audiodescripció per a persones cegues.

Imatge de l’exposició instal·lada a Terrassa

Compartir