El proper dijous 16 de febrer l’ICIP organitza un acte de presentació del llibre Fer Front. Resistència al servei militar i antimilitarisme a Catalunya (1970-1989), publicat aquest 2023 a la col·lecció “Noviolència i lluita per la pau” (ICIP i Pagès editors).

L’acte tindrà lloc a les 6 de la tarda a la sala d’actes de La Model de Barcelona. Serà presentat pel president de l’ICIP, Xavier Masllorens, i comptarà amb la intervenció inicial de l’autor del llibre, Carlos Ángel Ordás García. En la sessió també prendran la paraula persones dels col·lectius antimilitaristes referenciats en l’obra, com els activistes Martí Olivella i Montserrat Cervera.

Sobre el llibre

Fer front és la història de l’articulació del moviment antimilitarista a Catalunya, centrada en l’oposició al servei militar obligatori, a través d’un recorregut pels diversos tipus de resistència que han aconseguit una de les grans fites de la lluita noviolenta.

El llibre repassa com s’organitzaven col·lectius com el GANVA-GAMBA, DOAN, els Mili KK o el MOC, les claus del seu èxit i les campanyes que van dur a terme, referents en l’imaginari dels posteriors moviments socials basats en la desobediència civil.

Compartir