El pròxim dijous 7 d’octubre, a les 17:00h, la Filmoteca de Catalunya acollirà la presentació i una taula rodona sobre el documental i el projecte ‘Berracas’, que recull el testimoni de diferents dones supervivents del conflicte armat a Colòmbia.

Produït en col·laboració amb l’ICIP, el projecte recull el relat de deu dones del departament de Tolima que, a través de la narració, busquen superar el dolor, reivindicar una memòria històrica plural i feminista i reconstruir el teixit social en la societat colombiana.

Durant dos anys, un equip de periodistes de Barcelona i Colòmbia ha investigat sobre el conflicte armat del país, la seva memòria i la labor de les dones en la construcció de pau. El resultat és un documental, una exposició multimèdia itinerant, un reportatge i deu perfils de dones líders socials de diferents parts de la societat colombiana.

L’acte que es farà a la Filmoteca començarà amb una presentació general del projecte i del documental i un breu context de la situació en què es troba actualment Colòmbia i, en concret, el departament de Tolima, a l’actualitat, cinc any després de l’acord de pau. Hi participaran Laura Casamitjana, membre del projecte ‘Berracas’, Manuela Rota, membre de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia i Sílvia Plana, membre de l’àrea de Memòria, Convivència i Reconciliació de l’ICIP. Després es projectarà el documental de 50 minuts.

Un cop finalitzi el documental, es farà una taula rodona centrada en el paper de les dones en la construcció de pau a Colòmbia, tant des del país com des de l’exili, amb la participació de lideresses colombianes exiliades. Entre d’altres, hi participaran Bibiana Lopera Pineda, artista colombiana integrant del Node Catalunya de suport a la Comissió de la Veritat; i Estebana Ortiz, lideressa social colombiana exiliada.

Compartir