El dijous 29 de setembre, l’ICIP i la Red Latinoamericana de Seguridad Incluyente y Sostenible (Fundació Friedrich Ebert, FES) organitzen un webinar per parlar sobre alternatives al model de seguretat predominant. L’acte s’ha concebut a partir de la publicació del llibre Un marc alternatiu per a la seguretat, el número 27 de la col·lecció ‘Eines de pau, seguretat i justícia’ de l’ICIP, obra d’Olga BatalléTeddy Baker i Francesc Teodoro.

Teodoro serà un dels participants en aquest acte, que també comptarà amb la professora de Relacions Internacionals Arlene Tickner i la doctora en Estudis Estratègics Monica Hirst.

A l’acte es parlarà dels plantejaments teòrics que s’han anat construint en les darreres dècades de manera crítica i propositiva en relació al model de seguretat predominant, caracteritzat per la superioritat del poder i la força material. Es reflexionarà sobre els punts d’interesecció d’aquestes teories i sobre experiències pràctiques d’arreu del món, i especialment de l’Amèrica Llatina, que suposen un enfocament innovador de la seguretat.

Un marc alternatiu per la seguretat forma part de la col·lecció ‘Eines de pau, seguretat i justícia’, un conjunt de llibres que volen ser un suport útil per a les persones que, amb diferents graus d’implicació, se senten compromeses amb el treball per la pau

El llibre, publicat per l’ICIP i Líniazero edicions, ha estat editat en paper i en PDF i ePub seguint criteris de sostenibilitat. El trobareu en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Participants a l’acte

Arlene B. Tickner és professora titular de la Facultat d’Estudis Internacionals, Polítics i Urbans de la Universitat del Rosario, Argentina. Anteriorment, va treballar més de dues dècades com a professora titular a la Universitat dels Andes, i també va ser professora i investigadora de la Universitat Nacional de Colòmbia. A més de les activitats acadèmiques, és columnista de ‘El Espectador’.

Monica Hirst és Doctora en Estudis Estratègics Internacionals per la Universitat Federal de Rio Gran del Sud (Brasil). Actualment és coordinadora del Grup Paz i Diàleg, Nova Societat, de la Fundació Frederich Ebert. És professora del Màster en Estudis Internacionals de la Universitat Torcuato Di Tella a Buenos Aires, i a l’Institut d’Estudis Socials i Polítics de la Universitat de l’Estat de Rio de Janeiro. Les seves principals àrees d’expertesa són la cooperació internacional per al desenvolupament, el regionalisme llatinoamericà, l’acció humanitària, la política i seguretat global i regional, i la política externa de Brasil.

Francesc X. Teodoro Alandete és graduat en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Ha cursat un màster de recerca a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI). Ha col·laborat amb diverses ONG i think tanks com Caritas España a Palestina, NOVACT i CIDOB.

L’activitat serà moderada per Mariano Aguirre, coordinador de la Red de Seguridad Incluyente y Sostenible, i Sandra Martínez, coordinadora de l’àrea “Alternatives de seguretat” de l’ICIP.

El webinar se celebrarà a les 18:00h Barcelona/11:00 Bogotà i es farà a través de Zoom. Us hi podeu inscriure mitjançant aquest enllaç.

Compartir