Paraules descalces. Dones fent Pau recull retrats de tretze dones que treballen activament per l’assoliment de la pau al Pròxim Orient. Són dones israelianes i palestines que dediquen la seva vida i els seus esforços a aconseguir la fi del conflicte i el respecte dels drets humans. Totes apareixen amb els peus nus, com a metàfora del seu posicionament honest i directe en la realitat que els ha tocat viure. Moltes d’elles estan convençudes que si les dones haguessin format part de les converses de pau entre Israel i Palestina la dècada passada, els acords haurien estat més ben estructurats i es podria haver assolit la reconciliació entre els dos pobles. Com a dones, dediquen la seva energia i recursos a crear un altre model de negociació i relació, construint ponts de diàleg entre les dues parts.

A través d’aquests tretze retrats, l’exposició també pretén recordar les iniciatives i la força de les dones d’arreu del món per a la consecució de la pau, en consonància amb la Resolució 1325 de les Nacions Unides. Aquest text fou aprovat l’any 2000 pel Consell de Seguretat de l’ONU per recordar l’impacte que els conflictes armats tenen en la vida de les dones i les nenes, subratllant el paper cabdal que poden jugar en la construcció de la pau.

L’autor

Comunicador social, fotògraf i realitzador, Dani Lagartofernández és cofundador i director de la productora audiovisual “Somni de Mico Produccions” que, a través de la paraula escrita, el disseny, la fotografia i el vídeo, ha dut a terme diversos projectes relacionats amb la promoció de la pau i els drets humans. Com a fotògraf ha dut a terme projectes de sensibilització i visualització a Palestina, Israel i Colòmbia. Ha exposat a Londres, a la seu de la UNESCO a París, a Barcelona, a Girona i a Bogotà.