La Junta de Govern de l’ICIP ha elegit Kristian Herbolzheimer com a nou director de la institució. L’elecció ha seguit un procés de selecció a partir d’un concurs públic en el qual s’han presentat més de dues-centes candidatures.
Enginyer tècnic agrícola per la Universitat de Lleida, Herbolzheimer és diplomat en Cultura de Pau per l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona (2001) i màster en Construcció Internacional de Pau pel Kroc Institute for International Peace Studies de la Universitat de Notre Dame, als Estats Units (2009). Va ser director de programa de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB durant set anys i, des del 2009, ha dirigit el Programa de Transicions a la Pau de Conciliation Resources, una ONG amb seu a Londres que dóna suport a projectes i iniciatives de pau.
Herbolzheimer és analista de processos de pau, expert en la gestió del postconflicte i en el paper de la societat civil en les transicions, específicament les dones. Ha assessorat i donat suport en els processos de pau de Filipines, el País Basc i Colòmbia. En aquest darrer país ha estat impulsor del col·lectiu Mujeres, Paz y Seguridad i de la Comissió de la Veritat, Memòria i Reconciliació de Dones Colombianes en la Diàspora. També ha estat activista en organitzacions ecologistes i té amplis coneixements d’idiomes, entre els quals l’anglès, el francès, l’alemany o el suec.
Kristian Herbolzheimer ha estat escollit com a nou director de l’ICIP per un període de 5 anys en substitució de Tica Font, que va deixar el càrrec el passat mes d’abril.

Compartir