El jurat de la quarta edició del Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau, corresponent a l’any 2019, després de valorar la totalitat d’obres presentades ha fet públic el veredicte del certamen, que té com a objectiu fomentar la creativitat i donar visibilitat al compromís del joves en l’àmbit de la pau. En aquesta quarta edició, les obres premiades aborden temàtiques com la denúncia de l’assetjament escolar i el racisme, la reivindicació de la lluita feminista i la solidaritat amb les persones refugiades.

El concurs s’adreça a joves de 12 a 25 anys i consta de dues modalitats.
En la Modalitat 1, adreçada a estudiants de secundària, batxillerat i formació professional de Catalunya, els clips guanyadors han estat:

Primer premi: “Tenim més d’una resposta”, videoclip creat per alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús (Baix Ebre), guanyador de l’enregistrament i producció musical d’una peça de rap en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic. L’obra és un crit al respecte i a la tolerància, i de rebuig a la violència, per exemple davant la crisi dels refugiats.

Segon premi: “Que bonic seria viure tots en pau”, videoclip creat per alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Escola Montagut de Santa Susanna (Maresme), guanyador d’un taller de rap impartit per un professional del hip-hop. En aquest cas és una obra de denúncia de l’assetjament escolar.

– Menció especial: “Hip-hop per la Pau”, videoclip creat per alumnes de l’Institut Caparrella de Lleida (Segrià). Menció especial a la qualitat tècnica i a l’ús del doble tempo d’una obra de rebuig a les guerres i la violència, i a la complicitat de les democràcies d’Occident.

Menció especial: “Desahogo previo a la muerte”, videoclip creat per alumnes de l’INS Hug Roger III de Sort (Pallars Sobirà). Menció especial a la qualitat tècnica i audiovisual, en aquest cas per una peça que descriu un món de violències estructurals, també contra les dones.

En la Modalitat 2, adreçada a joves d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya, les peces guanyadores han estat:

Primer premi: “Tot ho podem canviar”, videoclip creat per joves del centre Salesians Sant Jordi PES de Girona (Gironès) guanyador de l’enregistrament i producció musical d’una peça de rap en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic. És una peça que plasma la lluita contra el racisme i reivindica el respecte a les diferències.

Segon premi: “Rap per la igualtat”, videoclip creat per joves del Casal de Joves La Kampana de Manresa (Bages), guanyador d’un taller de rap impartit per un professional del hip-hop. És una obra de reivindicació de la lluita feminista i la igualtat.

El Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau té per objectiu donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l’àmbit de la cultura de pau. El certamen té el suport del Departament d’Educació, la Direcció General de la Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. En aquesta edició s’han presentat al concurs un total de 24 peces.

Videoclip enregistrat en un estudi professional com a primer premi en la Modalitat 1

Vídeo de reconeixement públic dels premiats

Compartir