El Premi ICIP reconeix les Brigades Internacionals de Pau (PBI) “per la seva trajectòria, sostinguda en el temps, de protecció dels defensors dels drets humans que treballen en àrees de repressió i conflicte“.

Les Brigades Internacionals de Pau van ser creades l’any 1981 per un grup d’activistes inspirats en les tàctiques noviolentes de Gandhi, amb el convenciment que l’acompanyament internacional podia dissuadir atacs contra la població civil en zones de conflicte. Al llarg dels ja 35 anys de recorregut, l’organització ha desenvolupat activitats de suport als defensors dels drets humans sobre el terreny en zones de conflicte, entre les quals, protecció i acompanyament, formació en matèria de seguretat, tallers d’incidència política o de reconstrucció del teixit social.

La cerimònia de lliurament del premi va tenir lloc el 7 de febrer de 2017 al Parlament de Catalunya. Per part de l’organització premiada va recollir el guardó la responsable de PBI Estat espanyol, Montserrat García, mentre que la glossa va ser a càrrec de la històrica activista pels drets humans i actual diputada al Congrés de Guatemala, Nineth Montenegro.

Vídeo sobre la trajectòria de PBI, Premi ICIP 2016

Compartir