L’ICIP participarà de forma activa en la segona edició del Fòrum Internacional Youth Act!, un esdeveniment que tindrà lloc a Barcelona del 13 al 17 de juny del 2022. El projecte liderat per SCI Catalunya i el CJB reunirà joves d’arreu de la Mediterrània per compartir estratègies de resistència comunes i per generar propostes compartides. L’ICIP es farà càrrec de diversos tallers sobre construcció de pau.

Youth Act! és una trobada que va començar l’any 2021 a Barcelona amb l’objectiu de fomentar debats, discussions i accions entre la joventut de tot el món. “Considerem que ‘Youth Act!’ és un gran paraigua sota el qual organitzem diferents tipus d’activitats, tant locals com internacionals, per tal de promoure la participació activa i l’organització juvenil en diferents fronts o àmbits. En fer-ho, pretenem contribuir a les lluites globals reforçant i connectant el paper i les accions liderades per joves activistes en diferents llocs del món”, expliquen des de l’organització.

A més de l’ICIP, aquesta segona edició ha comptat amb l’esforç conjunt de NOVACT, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i el grup de recerca GRITIM.

La joventut mediterrània construint estratègies comunes

El fòrum consistirà en una setmana de treball intens en la qual unes 20 activistes de diferents països mediterranis i 20 activistes locals més participaran en un programa d’activitats que inclou formacions, sessions d’estratègia facilitada, visites a organitzacions locals, participació en actes públics i activitats de lleure, entre d’altres.

L’activitat està pensada com una oportunitat en què activistes de diferents territoris de la regió mediterrània, compromeses amb diferents lluites relacionades amb la justícia global, tindran l’oportunitat de connectar entre elles, intercanviar experiències, treballar i compartir bones pràctiques, debatre i construir. A més, desenvoluparan estratègies compartides per afavorir la transformació social des d’una perspectiva juvenil mediterrània.

Totes les sessions seran dinamitzades per expertes en diferents àmbits i de diverses organitzacions, tant d’àmbit local com internacional.

Actes públics del II Fòrum Internacional Youth Act!

Al Fòrum hi haurà una part molt important de debats i treball intern però també hi haurà tres actes oberts al públic.

L’acte inaugural del fòrum abordarà les possibilitats de lluites compartides i d’estratègies comunes d’arreu de la Mediterrània amb un debat intergeneracional. Serà el dilluns 13 de juny a les 18:30h a La Model en format taula rodona i comptarem amb Gabriela Serra, Manuel Delgado, el Sindicat d’Habitatge del Casc Antic i la Crida LGBTI. Moderarà la periodista de Crític Helena Martín.

El dijous 16 de juny hi haurà un diàleg Barcelona-Colòmbia, on es parlarà amb col·lectius i activistes juvenils sobre el context colombià. Serà a les 18h a l’Espai jove La Fontana.

Per posar punt i final al fòrum, es farà una roda de premsa on s’exposaran les conclusions d’una setmana de debats i treball intern. Tindrà lloc divendres 17 de juny a les 11h a La Nau Bostik.

Compartir