Aquest dimecres 13 de gener s’ha formalitzat l’adhesió de l’ICIP com a institució observadora de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, una aliança que permetrà potenciar els vincles i la col·laboració amb les entitats integrants de la plataforma.

L’ICIP ha mantingut durant anys una relació molt propera amb la Taula, ja que la construcció de pau a Colòmbia és un tema central de treball de la institució, sobretot en l’àmbit de l’acompanyament a processos de veritat, justícia i reconeixement de les víctimes del conflicte armat colombià. 

A partitr d’ara, la participació formal com a membre observador, permetrà a l’ICIP seguir enfortint la tasca relacionada amb el postconflicte colombià. Una tasca que l’ICIP desenvolupa des de l’àrea de treball “Memòria, convivència i reconciliació” i amb les funcions de Secretaria Tècnica de la Comissió de la Veritat de Colòmbia a Europa. 

La Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia és una plataforma d’entitats catalanes que treballen per a Colòmbia. Va ser creada l’any 2002 i es constitueix com una xarxa de solidaritat i un espai de concertació per a la incidència política i la sensibilització de la societat catalana. Treballa per contribuir des de Catalunya a la construcció d’una pau estable i duradora a Colòmbia que respecti i garanteixi els drets humans, acompanyant la sortida negociada i definitiva del conflicte colombià a tots els seus àmbits: polític, social, ambiental i armat. I també per visibilitzar i donar veu a les entitats i persones defensores de drets humans que treballen en la construcció de la pau a Colòmbia.

Compartir