L’ICIP ha obert la convocatòria del Premi ICIP Alfons Banda 2023, que té per objectiu recompensar els treballs de recerca de l’alumnat de segon cicle d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i d’educació postobligatòria (batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior) centrats en la construcció de la cultura de pau, la vulneració o defensa dels drets humans i l’ús de la noviolència com a eina de transformació social.  

El Premi ICIP Alfons Banda va néixer el 2017 i forma part dels Premis de Recerca Jove que convoca l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) amb l’objectiu de fomentar l’esperit científic del jovent.

Els i les alumnes interessades en participar-hi poden presentar els seus treballs fins al dijous 14 de setembre a les 14:00 (hora local de Barcelona).

Com en les edicions anteriors, s’atorgaran dos premis de 850 euros cadascun. En la darrera edició de 2022, el jurat va premiar els treballs d’investigació “Muts i a la gàbia! Sobre la llibertat d’expressió i els seus límits” de l’alumna Berlín Piñero Masanés, de l’Institut Cendrassos de Figueres, i “360 minuts dins d’un centre penitenciari”, de Sara De Haro Vitova i Gisela Pérez Sánchez, de l’Institut El Cairat d’Esparreguera, un treball que aborda la ineficiència de les presos com a via per a la reinserció.

Vídeo sobre l’esperit del Premi ICIP Alfons Banda

Compartir