L’ICIP ha convocat la desena edició del Premi ICIP Constructors de Pau, corresponent a l’any 2020, que té per objectiu guardonar i reconèixer públicament persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït d’una manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau.

El premi té una dotació econòmica de 6.000 euros i consisteix en un reconeixement públic, una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta del Sol. Com a novetat, en aquesta desena edició s’admetran tant les candidatures presentades per una tercera persona, física o jurídica, com aquelles en que la persona es presenti a si mateixa.

La convocatòria estarà oberta durant un període de tres mesos, fins al proper 1 de juliol, a través del portal de Tràmits de la Generalitat (vegeu-ne l’enllaç). La presentació de sol·licituds es pot fer mitjançant la via electrònica o presencialment a qualsevol registre de la Generalitat de Catalunya, a excepció del registre de l’ICIP, que es manté tancat al públic des de l’inici de la crisi sanitària del coronavirus.

Anteriors guardonats
En anteriors edicions han estat guardonats amb el Premi ICIP Constructors de Pau el Col·lectiu de Famílies de Persones Desaparegudes a Algèria (2019), l’organització mexicana Cauce Ciudadano (2018), l’activista Arcadi Oliveres (2017), l’ONG Brigades Internacionals de Pau (2016), el pare caputxí Joan Botam (2015), l’organització WILPF (2014), l’exgeneral Jovan Divjak (2013), les Mares de Soacha (2012), i la lluita d’objectors i insubmisos simbolitzats en Pepe Beúnza (2011). L’any 2011 també es va guardonar amb una edició extraordinària del premi el Parlament de Catalunya.

Aquest any 2020 resta pendent la celebració de la cerimònia de lliurament del Premi ICIP Constructors de Pau 2019, que es fa habitualment al Parlament de Catalunya. A causa de l’emergència sanitària actual, la cerimònia prevista inicialment per al mes d’abril ha hagut de ser ajornada.

Compartir