La resolució dels Premis ICIP Alfons Banda 2021, dins dels Premis de Recerca Jove (PRJ), ha reconegut els treballs d’investigació “Analyse comparative des chansons de la guerre civile espagnole (1936-1939)” d’Anna Pons Muns de l’Institut Lluís de Peguera de Manresa i “Consum de moda sostenible per a adolescents”, de Marta Pons Obradós de l’Institut Berenguer IV d’Amposta.

En el primer cas, el treball sobre l’anàlisi comparativa de les cançons de la Guerra Civil tracta sobre les cançons de guerra que van utilitzar el bàndol republicà i el dels insurrectes durant la guerra del 36. Aquesta recerca pretén veure el paper imprescindible que van fer les cançons de guerra com a mitjà de propaganda en una època turbulenta. El treball ha estat presentat per l’alumna Anna Pons Muns i va ser escrit en francès. Va ser tutoritzat per la professora d’història Gemma Lozano i la professora de llengua francesa Layla Selim.

En el segon cas, “Consum de moda sostenible per a adolescents” és un treball de recerca tutoritzat pel professor Francesc Escriche del departament de dibuix de l’institut de la capital del Montsià.

Els treballs guardonats tenen una dotació econòmica de 850 euros cadascun.

Premi ICIP Alfons Banda

El Premi ICIP Alfons Banda té per objectiu reconèixer els millors treballs de l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius que promoguin la cultura de pau i la gestió noviolenta dels conflictes.

El guardó s’emmarca en els Premis de Recerca Jove convocats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) amb un objectiu marc de fomentar l’esperit científic del jovent.

En l’edició 2021 el jurat ha distingit un total de 77 treballs, amb un import global de 65.450 euros.

Compartir