L’ICIP ha promogut aquest dimarts 4 de maig una trobada amb les integrants i promotores del projecte musical Ensamble LiberARTE d’El Salvador coincidint amb la gira que fan per Catalunya. Es tracta d’una iniciativa d’acompanyament integral a noies joves que es troben en situació d’alta vulnerabilitat després d’haver estat internes en centres penitenciaris. Joves que ara formen un grup de corda i que a través de la música han emprès un projecte de vida, d’integració i de reconciliació allunyat de les violències.

El projecte l’impulsa l’associació Tiempos Nuevos Teatro (TNT), que ofereix a les joves participants atenció psicosocial, educativa, laboral, artística, de salut i, quan fa falta, jurídica. L’associació ha organitzat la gira de concerts per Catalunya “Vamos caminando” en col·laboració amb l’associació Huacal.

En aquest context, l’ICIP ha convidat les integrants d’Ensamble LiberArte a participar en una sessió online, coorganitzada conjuntament amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència Catalana de Joventut. En l’acte, dues integrants del grup de corda, Karina i Brenda, han explicat la seva experiència personal, el seu pas de la presó a l’orquestra on ara toquen el violoncel i el violí, respectivament. Per la seva banda, Candy Chávez, de l’associació TNT ha explicat que el projecte Ensamble LiberArte “és un pont que permet a la joventut en exclusió connectar-se cap a altres realitats, a través de la música”.

Gira de concerts de l’Ensamble LiberArte a Catalunya

5 de maig, 13h – Parròquia de Santa Anna. Barcelona

7 de maig, 19h -Centre Rubirenc d’Alternatives Culturals. Rubí.

8 de maig, 12h – Concert a l’Espai Basset d’Hostafrancs. Barcelona.

9 de maig, 19h – Concert al casal El Foment. Igualada.

10 de maig, 18h – Biblioteca Antoni Comas. Mataró.

11 de maig, 19h – Debat “L’ Ensamble LiberArte: Música per viure en llibertat i amb dignitat fer un Salvador sense violències”. Ateneu Roig. Barcelona.

13 de maig, 11h – Debat amb joves de l’Institut Pla de les Moreres. Vilanova del camí.

13 de maig, 17h – Intercanvi musical amb l’Escola Municipal de Música d’Igualada.

14 de maig, 10h – Transgang Training Seminar UPF. Barcelona.

14 de maig, 20h – Concert a l’Orferó Lleidatà. Lleida.

15 de maig, 13h – Concert a l’Escola Amparo Casamalhuapa. Youtube.

16 de maig, 19h – Concert al Teatre Plaza. Caselldefels.

17 de maig – Trobada amb el Consell Municipal de Pau i Solidaritat. Castelldefels.

Compartir