Gene Sharp. De la dictadura a la democràcia. Un marc conceptual per a l’alliberament. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Líniazero, 2014.

El llibre From Dictatorship to Democracy es pot considerar un referent teòric clàssic de l’acció noviolenta que ha inspirat moviments dissidents arreu del món, des de Birmània a Bòsnia, Estònia i Zimbawe. Aquesta obra breu i pràctica va ser així mateix un referent per a les revoltes de la primavera àrab. El llibre condensa en poques pàgines més de quaranta anys de recerca i escriptura de l’autor sobre lluita noviolenta, moviments de resistència, dictadures, règims totalitaris, teoria política, anàlisi sociològica i altres camps.

Sobre l’autor

Gene Sharp (1928-2018) ha estat investigador principal a l’Albert Einstein Institution, a Boston, Massachusetts. Professor emèrit de Ciències Polítiques a la Universitat de Massachusetts Dartmouth, durant quasi trenta anys ha organitzat trobades de recerca al Centre Universitari d’Afers Internacionals de Harvard. Sharp ha impartit docència a molts llocs del món i ha estat traduït a quaranta-cinc llengües.