El valor humà de la pau i altres textos inèdits. Lluís Maria Xirinacs

Lluís Maria Xirinacs. El valor humà de la pau i altres textos inèdits. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Angle, 2012. Col·lecció Clàssics de la pau i de la noviolència, 5.

Aquesta obra recull vuit textos (articles, cursos i conferències) i dos testimonis inèdits del filòsof i pacifista català en els quals queda palès el seu activisme en favor de la pau i la noviolència. El seu compromís per Catalunya i la societat en general, la influència de la lluita noviolenta de Gandhi, l’humanisme i l’alliberament personal i col•lectiu són els temes principals d’aquests escrits.

Fèlix Martí escriu al pròleg: “Xirinacs va pensar que la utilització de les estratègies de Gandhi i els seus mètodes era un camí adequat i amb possibilitats d’èxit. Estava disposat a assumir el cost d’una resistència a cara descoberta”.

L’autor

Lluís Maria Xirinacs (Barcelona, 1932 – Ogassa, 2007) fou seguidor i impulsor de les doctrines de Gandhi sobre la noviolència. Impulsor de l’Assemblea de Catalunya, va ser proposat com a candidat al Premi Nobel de la Pau. Deixà el sacerdoci i es doctorà en filosofia. Al llarg de la seva vida, la seva lluita per la llibertat serà incansable: empresonaments, manifestacions, vagues de fam…