Jean- Marie Muller. La noviolència a l’educació. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Líniazero, 2013.

Els conceptes que ordenen i estructuren el nostre pensament deixen poc espai a la noció de la noviolència, mentre que la violència conforma una part del nostre univers de pensament i de la nostra conducta. La noviolència ve a trasbalsar els nostres punts de referència. Per tant ens queda per endegar tot un treball pedagògic que transformi de debò les mentalitats dels mestres i dels nens.

En definitiva, es tracta d’educar els nens a la noviolència, però, per això, la primera condició és que l’educació s’inspiri ella mateixa en els principis, les regles i els mètodes de la noviolència.

Sobre l’autor

Jean-Marie Muller és membre fundador del Mouvement pour une Alternative Non-violente (MAN) i director d’estudis de l’Institut de Recherche sur la Résolution Non-violente des Conflits (IRNC). En la seva activitat d’escriptor ha publicat nombrosos llibres sobre la noviolència que han estat reconeguts com obres de referència, sobretot Le principe de nonviolence (Desclée de Brouwer), Gandhi l’insurgé (Albin Michel) i Le courage de la non-violence (Éditions du Relié).