Oliver P. Richmond. La paz en las Relaciones Internacionales. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau, 2012.

Analitza les implicacions de les interpretacions múltiples del concepte de pau en els diversos corrents de la teoria de les Relacions Internacionals. Desgrana els “gransdebats” i les diferents teories del realisme, l’idealisme, el pluralisme, el liberalisme, el marxisme, la teoría crítica, el constructivisme i els enfocamments postestructuralistes, tot dedicant també espai a disciplines vinculades, com ara l’economia política internacional o els estudis sobre la pau i els conflictes. L’objectiu de l’obra és establir una visió àmplia i interdisciplinària de la pau i incloure-la realment a les Relacions Internacionals, terrenysde la qual ha estat sovint ausent tot i haver sorgit per intentar entendre les causes de les guerres i les condicions de la pau.

L’autor:

Oliver Richmond és profesor de Relacions Internacionals a la Universitat de St. Andrews a ondirigeix el Center forPeace and Conflict Studies, creat per fomentar noves idees teòriques i practiques en el camp delsestudis sobre pau i resolución de conflictes. És col•laborador habitual de mitjans de comunicación escrits i audiovisuals.