Kim Huynh, Bina D’Costa i Katrina Lee-Koo. Los niños y la conflictividad global. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau, 2017.

El setembre de 2015 la imatge del petit kurd sirià Aylan Kurdi, de tres anys, estès inert a la platja turca de Bordum va recórrer el món i va sacsejar consciències posant en relleu la terrible situació dels nens i nenes en contextos de conflicte armat i desplaçament.

Davant enfocaments simplificadors, aquest llibre transita per un camí complex abandonant la visió que relega nens i nenes a la condició de víctimes i reconeixent-los com a subjectes amb capacitat de decisió pròpia, fins i tot en les condicions més extremes com els conflictes armats.
Los niños y la conflictividad global parteix de la idea de la infantesa com una construcció social històrica i geogràficament situada, sense renunciar a la centralitat dels drets de la infantesa com a eix entorn del qual s’han de construir les polítiques de protecció dels menors i generar-se espais d’apoderament i participació perquè puguin desenvolupar-se com a subjectes.

Aquest llibre contribueix al debat crític i desacomplexat sobre l’ampli camp de la pau i la seguretat, situant en el centre de la reflexió i de les estratègies a seguir les veus i experiències dels nens i nenes com a subjectes polítics.

Sobre els autors

Kim Huynh és professor de Política i Relacions Internacionals a l’Australian National University. És autor de Where the Sea Takes Us (2008) i Vietnam as if (2015).

Bina D’Costa és investigadora del Peace, Conflict and War Studies Programme a l’School of International, Political and Strategic Studies, Australian National University. Entre les seves publicacions recents hi ha Children and Violence: Politics of Conflict in South Asia (2015).

Katrina Lee-Koo és professora sènior de Relacions Internacionals a la Monash University. Investiga sobre seguretat i polítiques de gènere/identitat en zones de conflicte i postconflicte. És coautora (juntament amb Anthony Burke i Matt McDonald) de The Ethics of Global Security (2014).