Repensar en Femení. Agneta Söderberg Jacobson.

Agneta Söderberg Jacobson. Repensar en femení! Manual per a una pau sostenible. Institut Català Internacional per la Pau; Icària, 2011. Col·lecció Eines de Pau, Seguretat i Justícia, 2.

A molts llocs del món, les dones sovint no tenen prou recursos per organitzar-se activament, ni temps per ocupar-se de res, més enllà de la supervivència diària. Això es fa encara més evident durant i després de les guerres i els conflictes armats. El fet que les dones no siguin vistes com a actores essencials en aquests processos fa que es malgasti una gran quantitat de coneixement i d’experiència, la qual cosa representa una pèrdua de temps i de diners, que té un impacte negatiu en les vides i les perspectives futures tant de les dones com dels homes.

Aquest manual mostra les connexions entre el desenvolupament sostenible vers la pau i la participació de les dones en els processos de pau i presa de decisions. L’estudi aprota el que hauria de ser un model holístic per a la construcció de pau, un model on la igualtat de gènere constitueixi un instrument indispensable per a la sostenibilitat.

Sobre l’autora

Agneta Söderberg Jacobson treballa a la Fundació Kvinna till Kvinna que s’ha dedicat a enfortir les dones que viuen en regions del món afectades per guerres i conflictes. La Fundació Kvinna til Kvinna coopera amb organitzacions de dones a Albània, Bòsnia i Hercegonvina, Croàcia, Geòrgia, Israel/Palestina, Kosovo, Macedònia, Sèrbia i Montenegro.