Sharon Erickson Nepstad. Revolucions noviolentes. Resistència civil al final del s.XX. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Pagès, 2013. Col·lecció Noviolència i lluita per la pau, 6.

El llibre examina sis tipus de mobilitzacions polítiques noviolentes del darrer terç del segle XX, orientades a transformar democràticament règims autoritaris (d’inspiració comunista, dictadures militars o autocràcies basades en el poder d’un líder carismàtic). Arran d’estudiar la metodologia i l’eficàcia dels moviments polítics noviolents, Erickson ha analitzat tant les dinàmiques i les estratègies dels moviments noviolents com les reaccions dels règims dictatorials en el seu intent de contrarestar les insurgències noviolentes.

Sobre l’autora

Sharon Erickson Nepstad és professora de sociologia a la Universitat de Nuevo México. Les seves àrees de recerca són els moviments socials, els estudis sobre noviolència i resistència civil i la sociologia de les religions. Entre les seves publicacions destaca el llibre Relilgion and War Resistance in the Plowshares Movement que va ser premiat l’any 2009 per la secció sobre pau de l’Acadèmia Americana de Sociologia.