Coincidint amb la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, les tècniques de l’ICIP us recomanem diverses lectures feministes de llibres que tenim disponibles a la Biblioteca de l’ICIP. Títols escrits per dones i que reivindiquen l’empoderament de les dones i la necessitat de transformar les violències a les quals són sotmeses.

Sandra Martínez ens recomana Tornar a encantar el món, de Sílvia Federici (Tigre de Paper): “El llibre exposa a la perfecció perquè cal reequilibrar l’accés als mitjans de (re)producció per transformar les violències. Em sembla inspiradora la reivindicació de tornar a posar al centre unes relacions socials sense jerarquies, des de la cooperació i la responsabilitat compartida, per tal de frenar la destrucció dels llaços de solidaritat que està comportant la globalització”

Sabina Puig ens recomana Abaixeu les armes, de Bertha von Suttner (ICIP i Angle editorial): “Ambientada en les guerres europees de finals del s. XIX, aquesta novel·la és un crit valent pacifista escrit per una dona en un dels pitjors moments d’exaltació patriòtica i militarista. Ara que ens tornen a empènyer cap al rearmament i la confrontació, la seva lectura ens recorda l’absurditat i crueltat de la guerra. Bertha von Suttner va ser la primera dona en guanyar el Premi Nobel de la Pau l’any 1905”.

Núria Nadal ens recomana Jo sé per què canta l’ocell engabiat, de Maya Angelou (ICIP i Angle editorial): “Maya Angelou ens apropa a la seva veu honesta i valenta en una obra autobiogràfica de referència. És una història corprenedora i inspiradora, de supervivència i de denúncia, que va molt més enllà del seu testimoni personal mostrant la (no) vida sota la segregació racial”.

Sílvia Plana ens recomana Construir la paz. Los discursos de las mujeres Premi Nobel de la Paz (Altamarea ediciones): ·”És un compendi que fa visible la constel·lació de dones lluitadores que han sostingut la lluita pacifista al llarg de la història. És un recull del seu coratge i de les reivindicacions que fan tangible el perquè és necessari i urgent treballar per una pau sostenible”.

Maria Eugenia Blandón ens recomana Dones, raça i classe, d’Angela Y. Davis (Tigre de Paper): “És una obra molt revolucionària perquè aporta un nou punt de vista històric, posant de manifest la invisibilització contínua de les treballadores negres, des de la Guerra de Secessió fins a l’actualitat. Em resulta un clàssic imprescindible per entendre com s’entrecreua la classe, la raça i el gènere en la persistència de les desigualtats”.

Eugènia Riera ens recomana Mamut, d’Eva Baltasar (Club Editor): “La història que tanca la trilogia iniciada amb Permagel i Boulder t’atrapa des del primer moment: una dona que fuig de la ciutat per trobar-se a ella mateixa, que trenca amb els estereotips i amb la construcció social que tenim de la maternitat. Mamut ens acosta al desig de ser mare des del vessant més animal”.


Compartir