Bertha von Suttner. Abaixeu les armes!. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Angle, 2014. Col·lecció Clàssics de la pau i de la noviolència, 8.

Abaixeu les armes! és la història d’una aristòcrata austríaca, Martha Althaus, entre 1859 i 1889, uns anys molt convulsos a Europa, sobretot pels conflictes bèl·lics provocats per les unificacions italiana i alemanya. La protagonista va rebutjant, marcada per les guerres que li toca viure, els valors ultranacionalistes i militaristes que de jove li havien inculcat, alhora que fa seva la causa de la pau.

A més d’una extraordinària novel·la històrica d’un esborronador realisme, molt ben documentada i d’una lectura molt amena, Abaixeu les armes! és una magnífica novel·la d’amor i sentiments, d’aprenentatge vital i de confrontació d’idees en el marc d’una societat anquilosada i caduca.

Traducció al català de Joan Ferrarons i pròleg de Bea Porqueres.

Sobre l’autora

Bertha von Suttner (1843-1914), escriptora, pensadora i activista, es va convertir en un referent mundial després de la publicació de la novel·la Abaixeu les armes! el 1889. Per la seva tasca pacifista va ser guardonada el 1905 amb el Premi Nobel de la Pau.