L’ICIP va participar de forma activa en la segona edició del Fòrum Internacional Youth Act!, un esdeveniment que va tenir lloc a Barcelona del 13 al 17 de juny del 2022.

El projecte liderat per SCI Catalunya i el CJB va reunir joves d’arreu de la Mediterrània per compartir estratègies de resistència comunes i per generar propostes compartides. L’ICIP es va fer càrrec de diversos tallers sobre construcció de pau.

Youth Act! és una trobada que va començar l’any 2021 a Barcelona amb l’objectiu de fomentar debats, discussions i accions entre la joventut de tot el món.

El fòrum va consistir en una setmana de treball intens en la qual unes 20 activistes de diferents països mediterranis i 20 activistes locals més van participar en un programa d’activitats que va incloure formacions, sessions d’estratègia facilitada, visites a organitzacions locals, participació en actes públics i activitats de lleure, entre d’altres.

L’activitat està pensada com una oportunitat en què activistes de diferents territoris de la regió mediterrània, compromeses amb diferents lluites relacionades amb la justícia global, tinguin l’oportunitat de connectar entre elles, intercanviar experiències, treballar i compartir bones pràctiques, debatre i construir. A més, es desenvolupen estratègies compartides per afavorir la transformació social des d’una perspectiva juvenil mediterrània.

A més de l’ICIP, la segona edició va comptar amb l’esforç conjunt de NOVACT, l’Observatori del Deute en la Globalització i el grup de recerca GRITIM.