Trobada internacional
Artèria Hip-Hop

L’ICIP, l’Agència Catalana de la Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament són els organitzadors de l’Artèria Hip-Hop, una trobada internacional de persones i col·lectius implicats en projectes de cultura de pau i educació transformadora a través de les diferents expressions artístiques del hip-hop. La iniciativa compta amb el suport de les entitats Versembrant, Heal Hop i Erol Urbà.

Edició 2023

La trobada tindrà lloc a Barcelona del 5 al 7 d’octubre de 2023 i reunirà a representants d’una vintena de col·lectius d’Amèrica Llatina, Espanya i Catalunya amb experiència en aquest àmbit.

Entre els objectius d’aquesta trobada hi ha generar un espai d’intercanvi d’experiències –locals i internacionals– d’educació transformadora a través del hip-hop i aportar bones idees per millorar les pràctiques educatives dels participants i del públic, a més d’evidenciar la cultura hip-hop com una eina educativa i transformadora vàlida per afrontar els reptes de l’educació i per promoure valors i pràctiques associats a la cultura de pau.

La trobada combinarà activitats internes pensades per a una delegació internacional d’una trentena de persones i activitats obertes al públic. Entre aquestes darreres, destaquen la sèrie de xerrades i taules rodones que tindran lloc a la Lleialtat Santsenca el dijous 5 d’octubre.

El dissabte 7 d’octubre, en col·laboració amb el Festival Esperanzah, el Festival Perifèria Beat i el Casal del Pou de la Figuera, l’Artèria Hip-hop oferirà una sèrie de tallers i activitats musicals a càrrec dels col·lectius convidats i adreçades a tota la ciutadania, especialment a joves aficionats a la cultura urbana i a la transformació social.

Última actualització: 02/10/2023