L’exposició “Cara a cara amb les violències. Relats de resiliència a Centreamèrica“, inaugurada el passat mes d’octubre a Barcelona en el marc del II Congrés Mundial per la Pau, continua recorrent el territori català i arriba aquest mes de maig i juny a Granollers (Vallès Oriental). Concretament, la mostra es podrà veure a la Plaça de la Corona del 24 de maig al 6 de juny.

L’exposició, creada pel col·lectiu Ruido Photo i produïda per l’ICIP, forma part del programa Granollers, Vila Oberta a la Pau que commemora el bombardeig de 1938. Es tracta d’un conjunt d’activitats que, partint del record i la preservació de la memòria històrica dels bombardeigs del 1938 i 1939, tenen per objectiu treballar la pau, la justícia global i els drets humans per fer de la ciutat un espai on prevalguin els valors de la convivència, el diàleg, l’educació i la resolució pacífica dels conflictes

Plantar cara a les violències

A través de la fotografia i d’entrevistes, l’exposició fa un recorregut per les múltiples cares de les violències que afecten la vida quotidiana a tres països de Centreamèrica, coneguts com el Triangle Nord: El Salvador, Guatemala i Hondures.

Les xifres són alarmants: de mitjana cada 40 minuts una persona és assassinada. Extorsions, violacions, segrestos, assassinats i desaparicions, però també situacions de pobresa i exclusió social, formen part del dia a dia de bona part de la població, especialment la més vulnerable.

Membres del Barrio 18 traslladen el cos del seu company Carlos, de 19 anys, assassinat per un policia al municipi Ciudad Delgado, al Salvador

Però, en aquest context hostil de violència, l’exposició també dona veu a les persones que lluiten, dia a dia, per transformar la realitat a partir d’iniciatives educadores, de sensibilització, de cures i solidaritat. Persones valentes que tiren endavant projectes amb una sorprenent capacitat de resiliència, que demostren que la història no està escrita i que hi ha un potencial extraordinari per avançar cap a la pau.

L’exposició està dividia en quatre blocs temàtics: Dones, Infància, Joves i Migrants.

La mostra inclou un codi QR a través del qual les persones interessades podran accedir a una traducció dels textos al castellà i a l’anglès. També està dotada d’un sistema d’audiodescripció per a persones cegues.

L’exposició està instal·lada a la Plaça de la Corona de Granollers

Compartir