El dimecres 21 de setembre, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Pau, se celebrarà al Parlament de Catalunya la cerimònia de lliurament del Premi ICIP Construcció de Pau 2022, que ha guardonat el teixit associatiu del País Basc en favor de la pau.

El Premi ICIP 2022 destaca el conjunt d’iniciatives de pau de la societat civil del País Basc “per la seva contribució a l’avenç de la pau, la fi de la violència política i la creació de nous marcs de convivència i reconciliació”. Entre aquests iniciatives, s’engloben nombroses entitats, col·lectius i ONG. Algunes han tingut un paper clau en avançar cap a la resolució del conflicte, com el Foro Social Permanente o com les ja dissoltes Coordinadora Gesto por la Paz i Elkarri/Lokarri.

També s’inclouen entitats que treballen per l’educació per la pau, la promoció de la convivència i els drets humans, agrupades en el Foro de Asociaciones de Educación en Derechos Humanos y por la Paz, amb un paper destacat de Gernika Gogoratuz. Finalment, el premi destaca les experiències de diàleg protagonitzades per víctimes, com ara els Encuentros Ciudadanos-Memoria Lab o els Encuentros restaurativos entre presos i víctimes d’ETA.

La cerimònia de lliurament del Premi ICIP 2022 (hora per determinar) comptarà amb la participació de representants de les diferents entitats premiades.

Compartir