L’equip humà i la Junta de Govern de l’ICIP expressem el nostre més sincer condol per la mort de l’amic Arcadi Oliveres, mestre i referent indiscutible per tot el moviment pacifista a Catalunya.

L’Arcadi ens ha acompanyat des que l’ICIP va començar a caminar l’any 2009. I fins i tot abans, ja que va ser un dels promotors de la creació de l’Institut. Va estar-ne estretament vinculat sobretot els primers anys de funcionament, com a membre de la primera Junta de Govern, per definir el full de ruta per promoure la cultura de pau, a Catalunya i al món.

Coherent, radical en les idees i proper en les formes, l’Arcadi ha estat una persona de pau. Mai ha tingut un no per resposta i sempre ha defensat totes les causes que ha sabut que suposaven una major humanització, una major justícia social: la lluita contra el comerç d’armes o contra el deute extern dels països empobrits, l’objecció de consciència al servei militar obligatori, l’objecció fiscal, la lluita contra les desigualtats, les injustícies i les guerres en general.

Una trajectòria de justícia i de pau que l’ICIP li va reconèixer l’any 2017 amb el Premi ICIP Constructors de Pau “pel seu compromís i incansable dedicació amb la promoció de pau, la justícia social, els drets humans i el desarmament, des d’un punt de vista universal”.

L’Arcadi  ens deixa un llegat immens, com immensa serà la seva absència.

Com deia l’activista i periodista David Fernàndez en la glossa que va escriure en motiu del Premi ICIP: “Totes i tots som Arcadi (o què més voldríem)”.

Descansa en pau, Arcadi.

Continguts relacionats:

Vídeo en motiu del Premi ICIP Constructors de Pau 2017
Projecte Càpsules de Pau
Entrevista a Arcadi Oliveres dins el projecte de recuperació de la memòria oral del Moviment per la Pau a Catalunya

Compartir