L’ICIP ha lliurat aquest dijous 7 d’abril els premis de la sisena edició del Concurs de Hip-hop per la Pau en un acte al centre comunitari barceloní la Lleialtat Santsenca, al barri de Sants.

Un centenar de joves representants de cadascun dels grups guanyadors han assistit a l’acte d’entrega, on s’han projectat els diferents vídeos premiats i s’ha fet entrega dels diplomes als participants.

Foto de família dels joves guanyadors

La presentació de l’acte va anar a càrrec del president de l’ICIP, Xavier Masllorens, i va comptar amb la participació de la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, la directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Carme Gual, i el tècnic del Departament d’Educació, Toni López, en representació de la directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Raquel García i Sevilla.

Enguany, en la Modalitat 1, adreçada a estudiants de secundària, batxillerat i formació professional de Catalunya, s’han premiat videoclips de l’Institut Domus d’Olivet de Canovelles, l’Institut Vall de Llémena de Sant Gregori, l’Institut Escola Lloret de Mar i l’Institut Bages Sud de Castellbell i el Vilar. En la Modalitat 2, adreçada a joves d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya, s’han premiat videoclips del Club Infantil i Juvenil Santfeliu – Sant Ildefons de l’Hospitalet de Llobregat i de la Fàbrica Jove de Salt.

Durant l’acte es van projectar tots els videoclips guanyadors i fins i tot el grup de l’Hospitalet de Llobregat va interpretar la seva cançó en directe. Representants de totes les escoles i centres van pujar a l’escenari per recollir els seus diplomes.

L’acte va comptar amb la dinamització del col·lectiu Llobregat Block Party. Per finalitzar la cerimònia, els cantants i lletristes Kovitch i Montserrap van pujar a l’escenari per interpretar un tema i van convidar als joves a improvisar versos sobre diferents bases musicals.

Montserrap

Durant tota l’entrega, l’artivista Malícia va estar pintant un grafiti a partir dels temes que es mencionaven en els videoclips guanyadors. L’acte es va tancar amb una foto de família de tots els participants sobre l’escenari.

Malícia

En l’edició d’enguany del Concurs de Hip-hop per la Pau han participat 366 joves de 20 centres i entitats de diferents municipis de Catalunya. El concurs té l’objectiu de fomentar la reflexió i el compromís dels joves amb la pau, els drets humans i la solidaritat a través de la creativitat, el treball en equip i l’expressió artística. Al mateix temps es vol donar visibilitat al paper dels i les joves com a constructors de pau. Des dels inicis del concurs, hi ha participat joves de 82 centres i entitats de tot Catalunya.

Fotos d’Irene Fernández.

Compartir