L’entitat Justícia i Pau i la Fundació TMB, amb la col·laboració de l’ICIP i del Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC), han llançat el primer concurs de “Murals per la Pau” en el marc de la 2a edició de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres. Les inscripcions al concurs estaran obertes des del 13 de febrer fins al 10 d’abril del 2023.

Aquesta iniciativa té per objectiu mantenir viu el llegat d’Arcadi Oliveres i el seu compromís a favor de la pau, els drets humans i la justícia global i per reivindicar l’art com a vehicle de transformació social i com a eina d’expressió d’esperança.

La iniciativa uneix la voluntat de les entitats convocants de convertir espais de pas, com són les andanes del metro, en espais d’incidència i sensibilització que transformin mirades. És per això que les tres obres guanyadores es pintaran en tres espais situats a l’andana de la parada de metro de Diagonal (Línia 3) de Barcelona perquè interpel·lin a la ciutadania i convidin a repensar el món que necessitem. A més, el concurs tindrà una dotació econòmica de 2.000 € a repartir entre tres peces seleccionades pel jurat. Hi haurà un quart mural honorífic pintat per l’artista Bernat Oliveres, fill de l’Arcadi Oliveres.

Les temàtiques de les obres presentades hauran de tractar temàtiques com la cultura de pau, l’antiracisme, el feminisme, l’ecologisme, la justícia global, la interculturalitat, l’economia social i solidària o el desarmament. Un requisit indispensable és que totes elles tinguin com a element vertebrador l’esperança, que serà el fil conductor d’aquesta segona edició de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres, que tindrà lloc del 4 al 11 de maig.

 

Compartir