Pau Casals, escrits i discursos: pau, pau i sempre pau! Josep M. Figueres (ed.)

Josep M. Figueres (ed.). Pau Casals. Escrits i discursos: pau, pau i sempre pau! Institut Català Internacional per la Pau; Angle, 2010. Col·lecció Clàssics de la pau i de la noviolència, 2.

La vida i l’obra de Pau Casals són conegudes per la categoria d’aquest català universal, un dels músics més reconeguts del segle XX i amb una gran consciència cívica. Aquesta edició presenta un recull dels seus textos més compromesos a favor de les llibertats i contra la intolerància. L’historiador Josep Maria Figueres ha compilat un centenar de cartes, escrits i parlaments que mostren la trajectòria pública, social i musical de l’etapa madura de Casals, dels anys vint a la seva mort, centrant-se especialment en l’exili.

L’editor

Josep Maria Figueres és historiador i professor d’Història del Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, s’han centrat en l’estudi del catalanisme polític. S’ha fixat en consells de guerra i, especialment, en la premsa catalana, sobre la qual ha investigat i ha publicat un gran nombre de treballs de recerca i alta divulgació, manuals, etc.