L’ICIP ha publicat aquest mes de febrer el monogràfic de la revista Per la Pau “Reorientant la seguretat des del feminisme” amb la voluntat de posar en valor les contribucions que fa la teoria feminista en la definició d’un nou model de seguretat.

El monogràfic consta de set articles en profunditat a càrrec de Nora Miralles, periodista investigadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau; Marissa Conway, cofundadora del Center for Feminist Foreign Policy; Ana Velasco, analista de seguretat feminista i membre de Women In International Security (WIIS); Swati Parashar, professora a l’Escola d’Estudis Globals de la Universitat de Göteborg; Carme Colomina, periodista i investigadora del CIDOB; Pinar Bilgin, catedràtica de Relacions Internacionals a la Universitat de Bilkent; i Shamin Meer, activista feminista, investigadora i escriptora. Aquest darrer article està escrit col·lectivament amb l’organització WoMin.

La revista també inclou una entrevista amb la filòsofa i activista feminista Judith Butler, que reflexiona sobre els conceptes de seguretat, llibertat, noviolència i vulnerabilitat en temps de pandèmia. I a la part final hi trobareu una secció amb la recomanació de lectures i projectes relacionats amb la temàtica.

Debat en línia

Coincidint amb la publicació del monogràfic, l’ICIP ha organitzat un debat en línia amb participació de cinc de les autores, moderat pel director de l’ICIP, Kristian Herbolzheimer. La sessió està disponible al canal de YouTube de l’ICIP.

Sessió en línia “Reorientant la seguretat des del feminisme”

Relatoria gràfica

D’aquesta sessió en línia l’ICIP ha publicat una relatoria gràfica que en resumeix els missatges principals.

Aquests nous materials i reflexions sobre seguretat feminista s’emmarquen en la línia de treball “Alternatives de seguretat” que té per objectiuconstruir un discurs alternatiu a la concepció imperant de seguretat mitjançant la difusió de les estratègies i eines que proporcionen el feminisme i la noviolència a l’hora d’abordar els conflictes. En particular, l’ICIP busca repensar la seguretat des de la vessant humana i mediambiental.

Compartir