Concurs de Hip-hop per la Pau

El Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau té per objectiu donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l’àmbit de la cultura de pau. El certamen té dues modalitats: en la primera, s’hi poden presentar estudiants d’educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya; en la segona modalitat, s’hi poden presentar nois i noies d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya. En tots dos casos, caldrà presentar-se al concurs formant un grup d’un mínim de tres persones. 

Per participar-hi cal composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer una gravació en vídeo de la seva interpretació, d’un màxim de 4 minuts de durada. La lletra de les cançons ha d’estar relacionada amb la celebració de les diferències; la convivència en els espais urbans o escolars; la crítica de la violència; la denúncia de violacions de drets humans; la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats; o el paper dels joves en la construcció de pau.

El concurs compta amb el suport del Departament d’Educació, la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Aquest mes de març s’ha fet públic el veredicte de la 5ena edició del concurs.

Vídeo de reconeixement públic dels i les premiades de la darrera edició

Cinquena edició 2020

La violència de gènere, l’assetjament escolar i el racisme, temes centrals dels clips guanyadors del V Concurs de Hip-hop per la Pau

Quarta edició 2019

L’assetjament escolar, el racisme, la lluita feminista i la solidaritat amb les persones refugiades, temes centrals de les peces guanyadores del IV Concurs de Hip-hop per la Pau.

Tercera edició 2018

La solidaritat amb les persones refugiades i la denúncia de la violència contra les dones, temes centrals dels clips guanyadors de la tercera edició Concurs de Hip-hop per la Pau.

Segona edició 2017

Alumnes de l'INS Lauro i l'Oficina Jove del Garraf guanyen la segona edició del Concurs de Hip-hop per la Pau.

Primera edició 2016

Alumnes de Les Franqueses i joves de la Fedelatina guanyen el Concurs de Hip-hop per la Pau.

Altres premis de l'ICIP

Premi ICIP Constructors de la Pau

L’ objectiu és reconèixer públicament a persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau.

 

Més informació

Premi ICIP Alfons Banda

L’objectiu és donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l’àmbit de la cultura de pau. 

 

 

Més informació